Veikkaus

Veikkaus halusi viestiä skeittaajille, että Veikkausvoittovaroista kohdennetaan huomattavia osuuksia skeittiparkkien rahoitukseen. Varat liikkuvat Liikuntavirasto kautta, joten julkisuudessa puhutaan yleensä vain kokonaissummasta, eikä Veikkauksen osuutta kerrota. Tähän viestinnälliseen ongelmaan haettiin ratkaisua.

Teimme kolmen videon sarjan, joissa esiteltiin tuoreeltaan skeittausta parkeissa, joiden rahoituksessa on käytetty Veikkausvoittovaroja. Keskeinen viesti tuli heti videon alussa, jonka jälkeen parin minuutin ajan nähtiin huippuskeittausta parkissa. Tärkeintä oli saada viesti perille vaikeasti käsiteltävälle kohderyhmälle uskottavalla tavalla, niin että skeittaajat eivät kokisi viestintää kaupalliseksi. Lisäksi parkin rahoituskuvioista kerrottiin Hang Up lehdessä detaljitasolla tarkemmin. Esimerkit toimivat myös ohjenuorana paikkakunnille, missä ei ole vielä skeittiparkkeja ja näin saadaa toivottavasti alulle myös uusia projekteja käsiteltäväksi tulevaisuutta ajatellen. Instagram ja Facebook valjastettiin ennakko- ja jälkimarkkinointiin, jonka kautta johdettiin liikennettä itse videoihin. Ylimääräistä materiaalia kiertyi paljon, jonka johdosta some-kanaviin oli helppo tehdä ekslusiivistä materiaalia, mikä toi lisää näkyvyyttä ja kontakteja niin Veikkaukselle kuin Hang Upillekin. Lisäksi konsuiltoimme Suomen huippuskeittaajia esiintymään Veikkauksen Juhlapäiville Jyväskylään.

Projekti oli kustannustehokas, näkyi monipuolisesti Some-kanavissa, Youtubessa, printissä ja oli kokonaisuutena oikealla tavalla katu-uskottava.

Katsojien kommenteja:

”Kummatkin katsoin ilolla, lesoa kuvausta ja ajoa! Varsinkin Björkin ja Peten tuplat maistuivat.”

”Musta nää on loistavia. Itelle, varsinkin nyt kun asun ulkomailla, on kiinnostava nähdä mitä on duunattu. Ja asiaa sivuten, aika siistiä, että Veikkaus auttaa maksamaan näitä mestoja.”

https://instagram.com/p/7neiV8QVS8/?taken-by=hangupmagazine

https://instagram.com/p/7KyztSQVar/?taken-by=hangupmagazine

#tulossa pian @veikkaus_fi x #hangupmagazine #betonillavideot #fiskars #skeittiparkki #skeittaus #skede #rullalauta

A photo posted by Hangup Magazine (@hangupmagazine) on

https://instagram.com/p/7SRBnoQVd0/?taken-by=hangupmagazine

Edellinen